Izmantojiet vienu produktu, un redīsi izaugs olu lielumā: lielisks dārzkopju triks

Daudzviet pavasarī dārzos redīsi parādās pirmie. Šis nepretenciozais dārzenis nogatavojas 20 dienas pēc iestādīšanas. Bet, lai redīsi būtu lieli, bedrītē noteikti jāievieto viens virtuves produkts.

Lai gan pirmajā brīdī var šķist, ka redīsu kopšana ir ļoti vienkārša, lai tie izaugtu lieli un sulīgi, ir jāpatērē daudz laika un pūļu. Cita starpā ir svarīgi dārzeņa augšanai pievienot stimulatorus.

Redīsus stāda dobēs vismaz 2-3 cm dziļās rievās. Starp rindām ievēro 15 cm attālumu. Tad dobes bagātīgi aplaista, un, kad ūdens ir pilnībā uzsūcies, izkliedē sēklas.

Redīsu audzēšana būs par 80 % veiksmīgāka, ja augsni labi mēslosiet, lai augs no tās varētu saņemt visus augšanai nepieciešamos mikroelementus.

Lai to paveiktu, dārzeņiem nepieciešami fosfora, slāpekļa un galvenokārt kālija mēslošanas līdzekļi. Tomēr eksperti uzskata, ka tos nav nepieciešams iegādāties specializētajos veikalos, bet gan izmantot tautas līdzekļus. Piemēram, virtuvē katram ir raugs.

Lasi vēl: Trešdaļa pāru izšķiras atvaļinājuma laikā partnera “viesnīcas paradumu” dēļ: kā no tā izvairīties

Lai pagatavotu rauga šķīdumu, ņem 100 g sausā rauga un ielej 10 litrus ūdens. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz nakti. Pēc tam mēslojumu ielej starp rindām.

Ar šo produktu apstrādātie dārzeņi būs sulīgi, garšīgi un ļoti lieli. Tie dīgs ātrāk nekā parasti. Lai palielinātu efektu, mēslojumu var uzklāt zem saknēm un uz lapām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Dārzeņu audzētāji arī uzskata, ka, lai redīsiem būtu bagātīga garša, tie jābaro ar sēru saturošiem mēslošanas līdzekļiem.

 

 

Leave a Comment